Finsif: 10 vuotta vastuullisen sijoittamisen edistäjänä

Finsifin ensimmäinen vuosikymmen on nyt täynnä. Toiminta-aikanamme vastuullinen sijoittaminen on valtavirtaistunut, ja muutos sen kun kiihtyy. Finsif pyrkii edistämään vastuullista sijoittamista ja toimimaan sen suunnannäyttäjänä Suomessa. Palvelemme jäseniä tarjoamalla verkostoitumispaikan, tiedonvälitystä sekä järjestämällä tapahtumia vastuullisesta sijoittamisesta. Finsifiä pyörittää koordinaattori ja aktiivinen hallitus sekä joukko muita vapaaehtoisia.

Tälle Finsifin perustamisen 10-vuotispäivälle (10.6.) olimme suunnitelleet upean juhlaohjelman, mutta keväällä poikkeusolojen vallitessa päätimme siirtää sen ensi vuoteen. Hyvää kannattaa odottaa!

Haluamme juhlistaa merkkipäivää lanseeraamalla Finsifin ensimmäiset videot vastuullisesta sijoittamisesta! Tässä tuore esittelyvideomme ja ensimmäinen opetusvideomme, olkaa hyvä. Nämä videot on suunnattu vastuullisesta sijoittamisesta kiinnostuneelle perustietopaketiksi, ja niitä on tulossa syksyllä lisää. Tarve yleistajuiselle tiedolle on suuri. Kohderyhmänä olemme ajatelleet erityisesti yhtiöiden hallituksia, vastuulliseen sijoittamiseen tutustuvia työntekijöitä sekä oppilaitoksia.

Finsif sai alkunsa perustajajoukon havaitsemasta tarpeesta saada Suomeen oma vastuullisen sijoittamisen foorumi. Nykyään jäseninämme on suuri osa suomalaisista finanssialan toimijoista. Jäsenistämme 40 prosenttia on varainhoitajia, 50 prosenttia sijoittajia ja 10 prosenttia palveluntarjoajia. Jäsentemme yhteenlaskettu sijoitusvarallisuus on yli 500 miljardia euroa. Jos haluat tutustua vastuullisen sijoittamisen nykytilaan Suomessa, lue alkuvuodesta julkaisemamme Vastuullisen sijoittamisen markkinaselvitys. Jos jäsenyys kiinnostaa, katso ohjeet jäseneksi hakemiseen.

Muita pohjoismaisia SIF:ejä toimii myös Ruotsissa (Swesif), Norjassa (Norsif), Tanskassa (Dansif) ja Islannissa (IcelandSIF). Teemme näiden SIF:ien kanssa yhteistyötä ja tapaamme vuosittain. Viimeisin esimerkki Nordic SIF:ien yhteistyöstä on Dansifin ja Swesifin kanssa tuottamamme raportti sijoittajien SDG-raportoinnista.

Tänä vuonna Finsif on aloittanut webinaarien tuotannon, ja ensimmäisten etätapahtumiemme suosio viittaa siihen, että webinaarit ovat tulleet Finsifin toimintaan jäädäkseen. Ensimmäisen webinaarimme pidimme passiivisen ESG-salkun rakentamisesta. Syksyn tapahtumakalenterimme julkaistaan pian, mutta ennakkotietona kerromme, että vastuullisen sijoittamisen webinaareja on tulossa muun muassa seuraavista aiheista: governance ja palkitseminen, EU-regulaatio ja ilmastomuutos.

Jäsenemme, tiedättehän, että linjat ovat aina auki toiveillenne, olemme teitä varten! Ja hyvät sidosryhmät, haluamme kertoa, että muodostamme mielellämme kumppanuuksia. Ottakaa siis empimättä yhteyttä ja keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista.

Finsifin ajankohtaisia asioita voit seurata tästä blogista, jonka käytettävyys paranee entisestään käynnissä olevan nettisivu-uudistuksemme myötä. Parhaillaan on avoinna Finsifin stipendihaku, ja jaettavassa potissa on juhlavuoden kunniaksi 10 000 euroa. Vinkkaathan tästä kiinnostuneille! Seuraa meitä myös somessa (Twitter, Linkedin), niin pysyt kuulolla toiminnastamme.

Toivottavasti löysit tästä koosteesta tutustumisen arvoista sisältöä. Nostetaan etänä malja Finsifille ja suomalaiselle vastuulliselle sijoittamiselle, tästä on hyvä jatkaa!

 

Virve Viertiö

Koordinaattori
Finsif
info(at)finsif.fi

 

Finsifin julkaisut

Suositun Vastuullisen sijoittamisen oppaamme löydät täältä. 

Jäsenet pääsevät rekisteröitymään ja kirjautumaan jäsensivuille tästä.