Finsif vastuullisen sijoittamisen ytimessä- Eurosifin jäseneksi

Finsif on ollut Eurosifin (The European Sustainable Investment Forum) tarkkailijajäsenenä kesästä 2021 alkaen. Eurosif on eurooppalaisista, kansallisista vastuullisuusfoorumeista koostuva verkosto, jonka tehtävänä on edistää vastuullisen sijoittamisen näkökulmia muun muassa osana EU-päätöksentekoa. Finsifin hallitus päätti hakea Eurosifin jäsenyyttä ja Eurosifin hallitus hyväksyi jäsenyyden.

Finsifin hallituksen puheenjohtaja Marja Karttunen kommentoi: Eurosif-jäsenyys mahdollistaa aktiivisen osallistumisen ja vaikuttamisen Euroopan vastuullisen sijoittamisen markkinoiden kehitykseen ja lainsäädäntötyöhön. Finsif on ollut aktiivinen toimija pohjoismaisessa yhteistyössä ja nyt pääsemme yhdessä edistämään pohjoismaista näkemystä ja osaamista koko Euroopan tasolla.”

EU:n kestävän rahoituksen suunnitelma, jolla pyritään ohjaamaan rahavirtoja kohti kestävän kehityksen tavoitteita, vaikuttaa vastuullisen sijoittamisen suuntaviivoihin. Eurosifin jäsenyyden myötä suomalainen vastuullisen sijoittamisen näkökulma pääsee esille Eurosifin monipuolisissa työryhmissä. Jäsenyys tukee Finsifin jäsenten vastuullisen sijoittamisen työtä ja mahdollistaa eurooppalaisen verkostoitumisalustan. Mukana Eurosifissä ovat Saksan, Sveitsin, Italian, Ranskan, Englannin, Irlannin ja Espanjan vastuullisen sijoittamisen foorumit (Eurosif jäsenet).

Suomalaisen vastuullisen sijoittamisen foorumin Finsifin ohella, Ruotsin vastuullisen sijoittamisen verkosto Swesif (Sweden’s Sustainable Investment Forum)  liittyy samanaikaisesti Eurosifin jäseneksi.  Jäsenyyksien myötä on mahdollista vahvistaa pohjoismaista vastuullisen sijoittamisen näkemystä myös eurooppalaisessa keskustelussa. Eurosifin jäsenyyden lisäksi pohjoismaista NordicSIF -yhteistyötä (Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska) jatketaan edelleen.

Finsifin hallitus on nimittänyt Anna-Stina Wiklundin Eurosifin pääyhteyshenkilöksi ja ehdolle Eurosifin hallitukseen. Anna-Stina on kokenut varainhoitaja ja vastuullisen sijoittamisen pitkäaikainen ammattilainen. Anna-Stiina työskentelee Ålandsbankenilla ja on toiminut Finsifin hallituksen jäsenenä vuodesta 2021.

 

Eurosif Press Release 3.11.22
The Swedish & Finnish Sustainable Investment Fora to join Eurosif

Lisätietoa
FINSIF- Finland’s Sustainable Investment Forum, www.finsif.fi
info@finsif.fi

Marja Karttunen, hallituksen puheenjohtaja, Finsif
Anna-Stina Wiklund, hallituksen jäsen, Finsif
Leila Räsänen, toiminnan koordinaattori, Finsif