Hallitus 2020

Lea Jääskeläinen
PUHEENJOHTAJA

Lea Jääskeläinen toimii FIM Instituutiot -liiketoimintajohtajana. Lea on aiemmin toiminut instituutiomyynnin johtotehtävissä mm. Mandatum Omaisuudenhoito Oy:ssä ja viimeksi Danske Bank Asset Managementissa. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus pääomamarkkinoista. Koulutukseltaan hän on lakimies Helsingin yliopistosta.

Marja Karttunen
VARAPUHEENJOHTAJA

Marja Karttunen toimii johtavana asiantuntijana Sitran sijoitusyksikössä. Hänen vastuullaan ovat Sitran peruspääoman kiinteistö-, pääomarahasto- sekä infrastruktuurisijoitusten portfoliot sekä vastuullisen sijoittamisen kehittäminen.

 

Markus Lindqvist
HALLITUKSEN JÄSEN

Markus Lindqvist toimii Aktia Varainhoidossa vastuullisen sijoittamisen johtajana ja vastaa lisäksi kansainvälisestä myynnistä. Markus on toiminut mm. Aktia Rahastoyhtiön toimitusjohtajana sekä instituutioliiketoiminnan kehityksestä vastaavana johtajana Aktia Pankissa. Vastuullisen sijoittamisen parissa Markus on työskennellyt yli 10 vuotta.

Anna Varpula
HALLITUKSEN JÄSEN

Anna Varpula on vastuullisen sijoittamisen asiantuntija Sp-Rahastoyhtiössä. Aikaisemmin hän on toiminut samoissa tehtävissä Valtion Eläkerahastossa sekä muissa tehtävissä mm. Nordeassa ja hedge fundissa Lontoossa. Anna on opiskellut Helsingin yliopiston taloustieteen laitoksella ja Hankenissa keskittyen vastuullisuuteen ja ympäristöön.

Olli Etelälahti
HALLITUKSEN JÄSEN

Olli Etelälahti työskentelee UB Pankkiiriliikeessä vastuullisen sijoittamisen johtajana vastuualueenaan ESG prosessit ja niiden kehittäminen. Hän vastaa samalla United Bankers konsernin vastuullisen sijoittamisen strategioiden suunnittelusta ja kehittämisestä, sekä strategioiden toteuttamisesta yhdessä UB:n salkunhoitajien kanssa.

Anna Hyrske
HALLITUKSEN JÄSEN

Anna Hyrske on Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus rahoitusalalta ja vastuullisesta sijoittamisesta. Hän oli perustamassa Finsifiä, ja toiminut hallituksessa vuosina 2010-2014. Vuosien 2015-2018 aikana Anna oli työkomennuksella Hongkongissa ja sieltä palattuaan on toiminut jälleen aktiivisesti Finsifissä.

 

Merja Kivelä
HALLITUKSEN JÄSEN

Merja Kivelä on Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:n osakas. Hänen erikoisosaamiseensa kuuluvat pääomamarkkinatransaktioiden lisäksi M&A-järjestelyt, erilaisten sijoitusinstrumenttien strukturoinnit ja liikkeeseenlaskut. Hän toimii Lasten ja nuorten säätiön hallituksen puheenjohtajana ja Climate Leadership Coalitionin (CLC) hallituksen varajäsenenä ja on myös Suomen Pörssimeklarit ry:n ja  Royal Society of Arts –seuran jäsen.

Kirsi Hokka
HALLITUKSEN JÄSEN

KTM Kirsi Hokka työskentelee johtoryhmän jäsenenä ja Myynti –ja Asiakkuudet -tiimin johtajana eQ Varainhoito Oy:ssä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus makroanalyysistä, pääomamarkkinoista ja isojen instituutiosijoittajien varainhoidosta. ESG:n osalta näkökulma kattaa perinteisten omaisuusluokkien lisäksi myös kiinteistö-, private equity – ja private credit –sijoitukset.