Hallitus 2021

Marja Karttunen
Puheenjohtaja

Marja Karttunen toimii johtavana asiantuntijana Sitran sijoitusyksikössä. Hänen vastuullaan ovat Sitran peruspääoman kiinteistö-, pääomarahasto- sekä infrastruktuurisijoitusten portfoliot sekä vastuullisen sijoittamisen kehittäminen.

Merja Kivelä
Varapuheenjohtaja

Merja Kivelä on Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:n osakas. Hänen erikoisosaamiseensa kuuluvat pääomamarkkinatransaktioiden lisäksi M&A-järjestelyt, erilaisten sijoitusinstrumenttien strukturoinnit ja liikkeeseenlaskut. Hän toimii Lasten ja nuorten säätiön hallituksen puheenjohtajana ja Climate Leadership Coalitionin (CLC) hallituksen varajäsenenä ja on myös Suomen Pörssimeklarit ry:n ja Royal Society of Arts –seuran jäsen.

Mikael Fast

Mikael Fast toimii osakkaana Impact Cubed yhtiössä, joka on ESG-analyysiin ja -sijoittamiseen erikoistunut yhtiö. Mikael on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri Hankenilta. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus varallisuudenhoidosta Suomessa ja pohjoismaissa. Hän oli perustamassa Finsifiä ja toiminut mm. Nordea Investment Managementin vastuullisen sijoittamisen komiteassa. Ennen Nordeaa hän on työskennellyt Osuuspankissa, Evlissä, SEB:llä sekä Hankenin rahoitustieteen laitoksella.

Anna Hyrske

Anna Hyrske toimii johtavana vastuullisuusasiantuntijana Suomen Pankissa. Ennen Suomen Pankkia Anna oli vastuullisen sijoittamisen päällikkönä Ilmarisessa. Hänellä on reilun 20 vuoden kokemus rahoitusalalta ja vastuullisesta sijoittamisesta. Anna on toiminut Finsifin hallituksessa vuosina 2010-2014 ja uudestaan vuodesta 2019 lähtien.

 

Hanna Kaskela

Hanna Kaskela työskentelee Varman vastuullisen sijoittamisen johtajana ja hän vastaa sijoittamisen politiikoista ja strategioista sekä niiden jalkauttamisesta projekteina ja prosesseina sijoitustoiminnossa. Taustaltaan hän KTM ja CEFA. Aiemmin Hanna on toiminut analyytikkona sekä useiden eri toimialojen osakesalkunhoitajana.

Markus Lindqvist

Markus Lindqvist toimii Aktia Pankin varainhoitoliiketoiminnassa vastuullisen sijoittamisen johtajana ja vastaa lisäksi kansainvälisestä myynnistä. Markus on toiminut mm. Aktia Rahastoyhtiön toimitusjohtajana sekä instituutioliiketoiminnan kehityksestä vastaavana johtajana Aktia Pankissa. Vastuullisen sijoittamisen parissa Markus on työskennellyt yli 10 vuotta.

Emilia Vähämaa

KTT Emilia Vähämaa toimii Wärtsilä-apulaisprofessorina Hanken Svenska handelshögskolanissa rahoituksen oppiaineessa. Työssään hän tutkii rahoitusalan vastuullisuutta ja hyviä hallintokäytäntöjä yhteistyössä kansainvälisten kollegojen kanssa sekä opettaa tulevia rahoitusalan osaajia.

 

Anna-Stina Wiklund

Anna-Stina Wiklund vastaa Ålandsbanken Rahastoyhtiössä vastuullisista sijoituksista. Anna-Stina on aiemmin toiminut mm. Ålandsbankenissa salkunhoitajana sekä vastannut ulkoisten rahastojen valinnasta. Viimeiset 4 vuotta asemapaikkana on ollut Ålandsbankenin Tukholman konttori. Vastuullisen sijoittamisen parissa Anna-Stina on työskennellyt viimeiset 5 vuotta.