Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sääntömääräinen syyskokous 2019

11.12.2019 @ 14:00 - 16:00

Syyskokous päättää Finsifin tapahtumarikkaan vuoden.  Virallista osuutta seuraa
vuosittainen teemaohjelma, joka keskittyy tänä vuonna kompensaatioon:

”Mahdollisuuksia kompensoida vapaaehtoisesti oman toiminnan aiheuttamia ympäristövaikutuksia on tarjolla sekä kansainvälisissä että kotimaisissa hankkeissa. Miksi yritysten kannattaa kompensoida toimintaansa ja mitkä kriteerit ovat olennaisia, jotta toiminta todella on kompensaatiota? Mitä kaikkea voin kompensoida ja minkälaisilla projekteilla? Miten teen asianmukaisen projekti due diligencen kompensaatioprojektista? Voiko luonto olla rahastomuotoisen sijoittamisen kohde ja mahtuvatko taloudellinen toiminta ja luontoarvot samaan pakettiin? Mikä on kompensaatiosääntelyn nykytilanne? Muun muassa näihin kysymyksiin kuulet vastauksen Finsifin syyskokouksen yhteydessä pidettävässä asiantuntijapuheenvuorossa.”

PuhujaBIO:
Jenni toimii Maj ja Tor Nesslingin säätiön rahoittamana tutkijatohtorina Itä-Suomen yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa sekä yrittäjänä tutkimus- ja lakiasiainpalveluita tarjoavassa yhtiössään. Jenni tekee parhaillaan post-doc tutkimusta aiheesta ”Luonnonsuojeluinvestointien ja ekologisen kompensaation saavuttaminen yritysten välisten ”over-the-counter” -sopimusten avulla – oikeustaloustieteellinen näkökulma”. Jenni avustaa työssään yrityksiä muun muassa vastuulliseen sijoittamiseen ja vapaaehtoiseen kompensaatioon liittyvissä toimeksiannoissa.

Jenni on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri, kauppatieteiden tohtori ja master en sciences de gestion. Jenni on julkaissut oikeustieteellisiä ja kauppatieteellisiä artikkeleita mm. listayhtiöiden tiedottamiskäytännöistä, listayhtiöiden hallitusrakenteesta ja markkinapohjaisista luonnonsuojeluinvestoinneista.

Agenda:

14:00
Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkistus

14:15-15:00
Sääntömääräinen syyskokous (materiaalit ladattavissa täältä)

15-16:00 Miten teen vapaaehtoista kompensaatiota legitiimisti? Jenni Laininen, tutkijatohtori, Itä-Suomen Yliopisto, Oikeustieteellinen tiedekunta

-Mitä on vapaaehtoinen kompensaatio ja miksi kannattaa kompensoida
-Mitä voin kompensoida?
-Mitä huomioida kompensaatiota ostettaessa?
-Miten teen vapaaehtoista kompensaatiota legitiimisti?
-Luonto sijoituskohteena?
-Kompensaation tilanne nyt – olemassa oleva ja mahdollinen tuleva sääntely

16:00 tilaisuus päättyy

Tapahtumapaikka
Sitra, Itämerenkatu 11-13, 00180 Helsinki

Ilmoittautuminen
Klikkaa täältä itsesi mukaan!Tilaisuus on avoin Finsifin jäsenille. Mikäli toimit organisaatiosi virallisena edustajana, muistathan ottaa mukaasi valtakirjan.

Lisätietoa
Leila Räsänen
toiminnan koordinaattori
info@finsif.fi
044 5966 302

Tiedot

Päivämäärä:
11.12.2019
Aika:
14:00 - 16:00