Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sääntömääräinen syyskokous

15.12.2021 @ 14:00 - 16:00

Syyskokous koostaa niin vuoden 2021 toiminnan kuin kokoaa Finsifin jäsenet yhteen. Tällä kertaa vahvasti suosittelemme osallistumista tapahtumaan etänä vallitsevan koronatilanteen ja suositusten mukaisesti.

Tilaisuuden aloittaa Petteri Taalaksen, meteorologin ja Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteerin puheenvuoro ”Ilmastonmuutos faktaa ja fiktiota”, jonka jälkeen jatketaan varsinaisella syyskokousagendalla. Tätä ei kannata jättää välistä!

Varsinainen Sääntömääräisen syyskokouksen agenda aloitetaan Taalaksen alustuspuheenvuoron jälkeen. Tapahtuman materiaalit ovat ladattavissa Finsifin jäsenosiosta 1.12.2021 mennessä.

Puhujaesittely:

Jukka Petteri Taalas on suomalainen meteorologi ja Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri kausilla 2016–19 ja 2020–23. Hän toimi Ilmatieteen laitoksen pääjohtajana 2002–2015 poislukien 2005–2007 työskennellessään johtajana WMO:ssa. Taalaksen tutkimustehtävät ovat käsitelleet muun muassa ilmanlaatua, otsoni- ja UV-tutkimusta, arktisen alueen globaalimuutosta sekä uuden sukupolven satelliittiohjelmien kehittämistä. Taalas on johtanut useita Euroopan unionin, Euroopan avaruusjärjestön, EUMETSAT:n, Suomen Akatemian ja Tekesin rahoittamia ilmaston, ilmakemian, arktisen alueen ja Etelämantereen tutkimushankkeita. WMO:n asema ilmastonmuutoksen asiantuntijana on terävöitynyt Taalaksen kaudella, ja pääsihteeri António Guterres on valinnut Taalaksen YK:n Climate Principaliksi. Taalas johti muun muassa syyskuun 2019 Ilmastohuippukokouksen tiederyhmää. WMO on ollut perustamassa IPCC:tä, ja isännöi sen sihteeristöä Genevessä. Taalas on tuonut ilmastotieteen faktoja esille useilla kansainvälisillä foorumeilla, ja pitää ilmastonmuutoksen torjuntaa ja siihen sopeutumista vuosisadan suurimpana haasteena.

 

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen on päättynyt. Lisätietoa info@finsif.fi

Valtakirjapohja on ladattavissa Finsif-jäsensivuilta.

Tilaisuus on Finsifin jäsenille.

Agenda:

14:00 Tilaisuuden avaus
Ilmastonmuutos, faktaa ja fiktiota”,
  Petteri Taalas, meteorologi ja Maailman  ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri

15:00- 16:00
Sääntömääräinen syyskokous

 

Tapahtumapaikka

Finsif järjestää sääntömääräisen syyskokouksen ONLINE osoitteesta Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki (Asianajotoimisto Castrén & Snelman  Oy:n toimitilat).

Lisätietoa

Leila Räsänen
toiminnan koordinaattori
leila.rasanen@finsif.fi

Tiedot

Päivämäärä:
15.12.2021
Aika:
14:00 - 16:00