Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sijoitustuotteiden merkinnöillä selkeyttä vastuullisuuteen? -CASE Joutsenmerkki

1.3.2022 @ 10:00 - 11:00

Uusi ovi avataan vuoden 2022 alussa, jolloin astuvat voimaan yksityiskohtaisemmat EU-standardit määritellen mitä rahoitusmarkkinoilla voidaan pitää kestävänä tai ”vihreänä” (Taxonomia sekä Tiedonantovelvoitteen 2 tason RTS (Regulatory Technical Standards). Vuonna 2021 käynnistynyt EU Tiedonantoasetus velvoittaa rahastonhoitajat huomioimaan työssään kestävyysriskit ja kestävyystekijät, sekä tiedottamaan uusista käytännöistä. Vuosien 2022 ja 2023 aikana asetetaan EU-säännöstö käytäntöön portaittain. 

Rahastot, jotka edistävät ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia, Tiedonantosäädöksen (Artikla 8-tuotteet) ovat ”vaaleanvihreitä”, ja rahastot, joiden tavoitteena on kestävä sijoittaminen, (Artikla 9-tuotteet) ovat ”tummanvihreitä”.  Lisäksi markkinoilla on ympäristömerkintöjä, joiden tavoitteena on auttaa sijoittajaa valitsemaan vastuullisemman rahaston. 

Joutsenmerkki on esimerkki rahastolle myönnettävästä ympäristömerkistä ja Finsifin tilaisuus esittelee päivitettyä Joutsenmerkin kriteeristöä. Mitä muutoksia kriteeristöön on tehty päivityksen yhteydessä ja mikä on Joutsenmerkin rooli EU-säännöstön rinnalla? Miten Joutsenmerkissä on huomioitu EU:n asettamat velvoitteet? Näihin kysymyksiin saat vastauksen osallistumalla tilaisuuteen.

Avain kysymykset:
– Mitä Joutsenmerkki edustaa ja mitkä ovat sen avain kriteerit?
– Miten uusi  EU-taksonomia ja Joutsenmerkki  linkittyvät?
– Tuleeko Joutsen-merkistä uusien kriteerien myötä houkuttelevampi tai vaativampi   vastuullisuusmerkintä?
– Miten EU:n Ecolabel:n suunniteltu vaatimustaso asettuu Joutsen-merkkiin nähden? Tuleeko se jollain aikavälillä korvaamaan paikalliset ympäristömerkit?

Agenda:

10:00

Tervetuloa, Anna-Stina Wiklund, Finsif hallituksen jäsen

Joutsenmerkki, Sebastian Höggnabba, sijoitusasiantuntija, Ympäristömerkintä Suomi Oy

11:00 Tilaisuus päättyy

 

Tapahtumapaikka

ONLINE, linkki tapahtumaan toimitetaan osallistujille ilmoittautumisvahvistuksessa.

Ilmoittautuminen

Klikkaa täältä itsesi mukaan!

Tilaisuus on avoin Finsifin jäsenille.

Lisätietoa

Leila Räsänen
toiminnan koordinaattori
info@finsif.fi

Tiedot

Päivämäärä:
1.3.2022
Aika:
10:00 - 11:00