Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Vaikuttava sijoittaminen -webinaari

30.9.2021 @ 14:00 - 16:00

Moni sijoittaja haluaa tänään, että ohjaamalla sijoitusvarallisuutta eri vaihtoehtoihin sillä on myös vaikutus esimerkiksi yhteiskuntaan tai ympäristöön. Aiemmin sijoitusten vaikutus ja tuotto olivat selkeästi erillään pidettyjä asioita mutta eivät enää. Itseasiassa sijoittajat ovat alkaneet nähdä maailman kolmiulotteisena siten, että jokaisella sijoituksella on tuotto- ja riskiaspektin lisäksi kolmas ulottuvuus, vaikutus. Tämä onkin välttämättömyys, jotta pääomia ohjautuu maapallon väestön kannalta oikeisiin kohteisiin.

Rockefeller säätiö on laskenut ”Maailmanlaajuisten investointien kokonaismäärä on n. 300 biljoonaa dollaria. Näin ollen 1 prosentin siirtyminen globaaleilla pääomamarkkinoilla kohti vaikuttavia investointeja – tai investointeja, jotka edistävät sosiaalista hyvää – voivat kattaa arvioidun 2,5 biljoonan dollarin vuotuisen rahoitusvajeen YK: n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.”

Seminaarissamme käymme kolmen asiantuntijan kanssa läpi eri näkökulmia sijoitusten vaikutukseen. Elsa Savourey avaa PRI:n Sustanability Outcomes mallia ja miten sijoittaja voi hyödyntää sitä miettiessään sijoitusten vaikutuksia. Suomenkielisessä osassa Antti Savilaakso ja Kaisa Alavuotunki kertovat miten vaikutuksia voi mitata ja antavat konkreettista esimerkkejä.

 

Seminaarissamme:

  • Ymmärrät mikä on PRI:n Sustaibility Outcomes työkalu
  • Opit miten sijoitusten kolmatta dimensiota (vaikutus) voi mitata
  • Kuulet käytännön esimerkkejä
  • Pääset keskustelemaan ja kysymään alan asiantuntijoiden sekä kollegoiden kanssa

 

 

Agenda:

Sustainability Outcomes

Elsa Savourey,  Senior Lead, Sustainability Outcomes, PRI

Kuinka mitata vaikuttavuutta?

Antti Savilaakso, Head of Research, Impact Cubed

Käytännön esimerkkejä

Kaisa Alavuotunki, Head of impact, Finnfund

Tapahtumapaikka:

Online

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu tästä!

Tilaisuus on avoin Finsifin jäsenille.

Lisätietoa

Päivi Riska

koordinaattori

info@finsif.fi

040 5908346

Tiedot

Päivämäärä:
30.9.2021
Aika:
14:00 - 16:00