Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

Vastuullinen sijoittaminen, opintotarjonta ja työmarkkinakysyntä

23.11.2017 @ 08:30 - 12:00

Finsif selvitti vastuullisen sijoittamisen opetuksen nykytilaa suomalaisissa korkeakouluissa. Koulutusselvitys paljasti teeman olevan vielä kovin nuorta ja lähinnä vapaaehtoista opetusohjelmissa. Selvityksestä ilmeni haasteiden liittyvän mm. resurssien puutteiseen, vakiintuneisiin ajatustapoihin, mutta vastauksista tuli myös esille opiskelijoiden mielenkiinnon puute aihetta kohtaan. Selvityksen kohderyhmänä oli rahoitusta tarjoavien yksiköiden opetushenkilökunta. Norjassa vastaava tutkimus paljasti koulutuksen kehittyneen vastuullisen sijoittamisen osalta vuodesta 2014 vuoteen 2017, ja teeman olevan Suomeen verrattuna pidemmällä osana rahoituksen opintoja.

Finsifin tavoitteena on edistää vastuullisen sijoittamisen tarkastelunäkökulman integrointia luontevaksi osaksi sijoitustoimintaa- ei irtonaiseksi tarraksi. Koulutuksella on  entistä merkittävämpi rooli valmistaa tulevaisuuden asiantuntijoita, joilla on myös vankka kyky huomioida kestävyysasiat osana päätöksentekoa.

Finsifin jäsenistössä on laaja skaala toimijoita, jotka vaihtelevat suuristaa eläkevakuutusyhtiöstä pieniin sijoitusputiikkeihin. Näin ollen myös työnantajan näkökulmasta osaamisen tarve ja mahdollisuus panostaa vastuullisen sijoittamisen ammattilaisiin vaihtelee. Osalla on palkkalistoillaan vankkuneita ammattilaisia ja osa on rekrytoinnut uutta, vastuullisesta sijoittamisesta innostunutta väkeä koulunpenkiltä.

Finsifin koulutusselvitys toimii keskustelun avaajana ja se on suunnattu ainoastaan opetushenkilökunnalle. Selvityksen tavoitteena on herättää yhteistä pohdintaa siitä missä nyt ollaan ja millainen rooli vastuullisella sijoittamisella voisi olla tulevaisuudessa.

Vastuullinen sijoittaminen ei ole ainoastaan merkittävä osa sijoituspäätöksentekoa, mutta yhteistä hyvää edistävä asia. Kokoamme niin työnantajan, opiskelijoiden kuin korkeakoulujen edustajat aamukahvin ääreen keskustelemaan vastuullisen sijoittamisen mahdollisuuksista osana korkeakouluopetusta.

Tilaisuuden tavoitteena on herättää keskustelua mm. seuraavista näkökulmista:

  • miten vastuullisen sijoittamisen rooli nähdään osana rahoituksen korkeakouluopintoja?
  • onko vastuullisen sijoittamisen osaamiselle tarvetta työmarkkinoilla?
  • miten opiskelijat kokevat vastuullisen sijoittamisen roolin merkityksen osana opintoja?
  • miten jatkamme tästä eteenpäin?

Tilaisuus on avoin Finsifin jäsenille, opiskelijoille sekä kutsun saaneille. Tilaisuus järjestetään Helsingin keskustassa, Aalto-yliopiston tiloissa. Tarkemmat paikkatiedot toimitetaan myöhemmin. Ilmoittautuminen

Voit tutustua koulutusselvityksen tuloksiin täältä.

Alustava ohjelma

8:30   Kahvitus

9:00   Tervetuloa

Finsifin koulutusselvityksen tulokset
Kommenttipuheenvuorot - Vastuullinen sijoittaminen ja AMK- ja Yliopisto-opetus
Opiskelijaperspektiivi
Työmarkkinat ja työvoimatarve

Paneeli

11:45 Tilaisuuden yhteenveto

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
23.11.2017
Aika:
08:30 - 12:00