Vastuullisuusraportointikilpailu

Vuosittain järjestettävässä vastuullisuusraportointikilpailussa palkitaan Suomen parhaat vastuullisuusraportit. Kilpailun tarkoituksena on kehittää vastuullisuustyötä ja -raportointia organisaatioissa, tuoda esiin hyviä käytäntöjä ja antaa tunnustusta erityisen ansioituneille yritysvastuuraportoijille. Kilpailu on kaikille avoin ja ilmainen, ja sitä on järjestetty vuodesta 1996.

Millaisia vastuullisuusraportoijia suomalaiset yritykset ovat? 

Viime vuosien kokonaiskilpailun voittajia ovat olleet Nokia Oyj, Stora Enso Oyj ja Kesko Oyj, minkä lisäksi useat muut yritykset ovat saaneet palkintoja erikoissarjoissa. Kaikki kilpailuun osallistuvat yritykset saavat arvokasta palautetta, josta näkevät oman suoriutumisensa muihin nähden. ”Raportoijien kärki pärjää maailmanlaajuisessa vertailussa hyvin. Yrityskokoon suhteutettuna suomalaiset yritykset raportoivat hienosti ja kehittävät käytäntöjään jatkuvasti”, kertoo Hanna Silvola, joka edustaa Hankenia järjestäjäryhmässä.

”Yritysvastuutyöstä palkitseminen tuo positiivista energiaa ja hyvää mainetta. Järjestäjille kilpailu avaa näköalapaikan suomalaisen vastuullisuusraportoinnin laajaan analysointiin ja sen kehittämiseen”, Silvola sanoo.

Voittajia juhlitaan palkintojenjakotilaisuudessa

Organisaatiot osallistuvat kilpailuun itsearviointilomakkeella keväällä. Tämän jälkeen riippumaton tilintarkastajaryhmä käy osallistujien raportit läpi ja antaa niistä lopulliset pisteet. Pisteitä saa mm. ympäristö-, sosiaalisen ja hallinnollisen vastuullisuuden raportoimisesta. Parhaat pisteet saaneista raporteista jury valitsee voittajat eri sarjoissa. Lisäksi voidaan palkita sidosryhmien valintoja, esimerkiksi median tai kansalaisjärjestön suosikki. Kilpailun voittajat julkistetaan loppusyksyllä kaikille avoimessa palkintojenjakotilaisuudessa, joka kokoaa yhteen vastuullisuusosaajat ja muut aiheesta kiinnostuneet ammattilaiset.

Vastuullisuusraportointikilpailun järjestävät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Climate Leadership Coalition, yritysvastuuverkosto FIBS, Vastuullisen sijoittamisen yhdistys Finsif, Hanken, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, Työ- ja elinkeinoministeriö ja Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY.

Finsif on vuonna 2019 kolmatta kertaa mukana sekä vastuullisuusraportointikilpailun järjestäjäryhmässä että valitsemassa parhaita raportteja voittajiksi yhdessä muiden järjestäjien kanssa. Finsif osallistuu myös pienellä rahallisella panokselle kilpailun kulujen kattamiseen. Finsinfin edustajana kilpailuraadissa on toiminut Tiina Landau (2017) sekä Olli Etelälahti (2018 ja 2019), joista molemmat ovat kilpailuajankohtana toimineet Finsifin hallituksessa. Lisäksi muut hallituksen jäsenet ovat mukana kärkiraporttien läpikäymisessä.

VUODEN 2018 PARHAAT  RAPORTIT PALKITTiin MARRASKUUN TULOSTILAISUUDESSA 14.11.2019 HELSINGISSÄ. KATSO VOITTAJAT JA TUOMARISTON YHTEENVETORAPORTTI TÄÄLTÄ.

Vastuullisuusraportointikilpailu 2019
Virve Viertiö (2019), kilpailun koordinaattori
vastuullisuusraportointikilpailu@finsif.fi

Lisätietoa
Jani Alenius
jani.alenius@fi.ey.com
+358505982750
Leader of Climate Change and Sustainability Services EY Finland

'